Autosportlegende Walter Röhrl opgenomen in de FIA Hall of Fame

Geplaatst op 01-02-2019  -  Categorie: Diverse  -  Bron: Porsche NEderland

Een enorme eer voor Walter Röhrl: de 71-jarige Duitse autosportlegende is als eerste rallycoureur en eerste niet-Formule 1-kampioen opgenomen in de FIA Hall of Fame. De ceremonie werd gisteravond gehouden op het hoofdkantoor van autosportfederatie FIA in Parijs.

Walter Röhrl werd in 1947 geboren in de Beierse stad Regensburg. Hij begon zijn rallycarrière in 1968 als privécoureur en werd vier jaar later fabrieksrijder. Röhrl bewees gelijk dat hij tot de absolute wereldtop behoorde. In zijn loopbaan reed hij voor vier merken, won hij vier keer de rally van Monte Carlo en werd hij twee keer wereldkampioen. In 1981 deed Walter Röhrl in een Porsche 924 mee aan het Duitse rallykampioenschap en bestuurde hij in de wk-rally van San Remo een Porsche 911. Rond die tijd begon hij Porsche te helpen bij de ontwikkeling van sportwagens, beginnend met de 964 Carrera 4 met vierwielaandrijving.

Door de jaren heen werkte Walter onder meer aan de legendarische supersportwagens van Porsche: de 959, de Carrera GT en de 918 Spyder. Ook is hij sinds 1993 wereldwijd actief als merkambassadeur voor Porsche.

walter-rohrl-hall-fame-03

walter-rohrl-hall-fame-02

walter-rohrl-hall-fame-01


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.