Guinness World Record ‘snelste slalom’ voor Porsche 718 Spyder

Geplaatst op 11-09-2020  -  Categorie: Diverse  -  Bron: Porsche Nederland

De Amerikaanse Chloe Chambers heeft het wereldrecord ‘snelste slalom met een voertuig’ verbroken. Haar auto: een Porsche 718 Spyder.

Op vrijdag 21 augustus noteerde Chloe Chambers een tijd van 47,45 s op de slalom. Een nieuw wereldrecord. Chambers verbrak het oude record uit 2018 met een volledig standaard Porsche 718 Spyder. Chloe Chambers is pas 16 jaar oud, maar heeft inmiddels zeven jaar race-ervaring. Ze komt momenteel uit in enkele Amerikaanse kartkampioenschappen. Voor haar recordpoging moest ze daarom eerst nog even wennen aan de Porsche, maar ze liet zich niet afleiden door de handgeschakelde zesversnellingsbak, en vond al gauw het juiste ritme. “Een slalom ziet er gemakkelijker uit dan het is. Je moet met een zo hoog mogelijke snelheid om vijftig pylonen zigzaggen, en mag er geen eentje raken. Dat was best moeilijk,” vertelt Chambers. “Bij mijn laatste poging lukte het. De auto deed het fantastisch en ik vond de grip die ik nodig had. Ik wil Porsche en mijn familie bedanken voor alle steun.”

guinness-world-record-snelste-slalom-porsche-718-spyder-01

guinness-world-record-snelste-slalom-porsche-718-spyder-02

guinness-world-record-snelste-slalom-porsche-718-spyder-04

guinness-world-record-snelste-slalom-porsche-718-spyder-03


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.