Porsche 919 op openbare weg

Geplaatst op 26-10-2018  -  Categorie: Diverse  -  Bron: Porsche NL

porsche-919-openbare-weg-2Het was een bijzonder konvooi: geëscorteerd door autoriteiten reden twee Porsches 919 Hybrid over de openbare weg van Porsche’s R&D Centrum in Weissach naar het Porsche museum in Zuffenhausen. De bolides werden bestuurd door Mark Webber en Marc Lieb. Het museum is de eindbestemming van de meervoudige Le Mans-winnaars. Bij aankomst van de racers werd er voorgelezen uit een boek dat in december verschijnt: ‘Legendary – The Porsche 919 Hybrid Project.’

Meer dan 2.000 pk in het dagelijks verkeer, dat is zeldzaam. Mark Webber (42) bestuurde de 919 Evo, die met een systeemvermogen van 1.160 pk de ultieme ontwikkelingsfase van de 919 Hybrid vertegenwoordigt. Met deze auto brak Neel Jani in april 2018 het Formule1-kwalificatierecord op het circuit van Spa-Francorchamps en Timo Bernhard zette met deze racer een nieuw ronderecord op de Nürburgring-Nordschleife neer. Mark Webber, die in 2015 het FIA WEC (World Endurance Championship) won met de 919 Hybrid: “Het was ongelooflijk maar waanzinnig om de 919 Hybrid door het normale verkeer te loodsen. Het is typisch Porsche om zoiets cools te organiseren. De 919 en mijn jaren in het WEC met Porsche betekenen veel voor me. Het was een eer om de 919 Evo thuis te brengen.”

Marc Lieb (38) won in 2016 de 24 uur van Le Mans en het WEC met de 919 Hybrid. Hij reed de auto in WEC-trim. Ook voor hem was de rit speciaal: “Het was een prachtige finale voor Porsche, de 919 én voor mij.”

porsche-919-openbare-weg-3Einde van een tijdperk, begin van een nieuw

De overdracht van de twee 919’s aan het museum markeert het einde van een bijzonder tijdperk. Met de 919 Hybrid behaalde Porsche tussen 2015 en 2017 drie Le Mans-overwinningen en in totaal zes WK-titels. Bovendien brak de 919 Evo records op Spa-Francorchamps en de Nürburgring. Met de 919 Hybrid heeft Porsche grenzen verlegd op het gebied van (hybride) technologie. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk met focus op e-mobility voor zowel productieauto’s als racewagens. Porsche maakt eind 2019 zijn entree in de Formule E. In dat jaar komt ook de volledig elektrisch aangedreven Taycan op de markt.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.