Porsche 993 Speedster: de eenhoorn ombouw

Geplaatst op 27-02-2019  -  Categorie: Diverse  -  Bron: Porsche Nederland

Porsche bouwde slechts één officiële Speedster-variant van de laatste luchtgekoelde 911 (de 993), die werd gebouwd voor niemand minder dan Ferdinand Alexander 'Butzi' Porsche. Later zou Jerry Seinfeld zijn 993 Cabriolet naar de fabriek sturen en een enorm bedrag betalen om hem te laten ombouwen. Ook waren er door de jaren heen een paar mensen die hun eigen ombouw maakten, maar de 993 Speedster bestaat dus nauwelijks en werd nooit verkocht aan de klantenkring van Porsche. Toch was het voor Karen en haar man Jäger, beiden fanatiek 993-fans, een vorm die te boeiend was om te vergeten. Dus kochten ze een 993 Cabriolet waarop al een paar 964 Speedster-onderdelen waren gemonteerd, en gingen ze aan de slag.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.