Tuinfeest met pk-power: Porsche Taycan op Goodwood Festival of Speed

Geplaatst op 08-07-2019  -  Categorie: Events  -  Bron: Porsche Nederland

Voor de eerste keer in de geschiedenis brengt Porsche een elektrische sportwagen aan de start tijdens de beroemde heuvelklim op Goodwood. Het debuut maakt deel uit van de Porsche Triple Demo Run, waarin de Taycan in drie weken tijd drie keer optreedt op drie verschillende continenten. Het prototype reed tijdens Goodwood Festival of Speed met een afbeelding van de union-jack op het dak en Mark Webber aan het stuur.

“De kracht die de Taycan ontwikkelt is werkelijk waanzinnig,” zegt oud Formule 1-coureur Webber. "Twee jaar geleden reed ik hier tijdens de Goodwood heuvelklim met een Porsche 911 GT2 RS. Dus ik wist al dat prestaties en tractie daar belangrijk zijn. Maar dat de Taycan zelfs als prototype zo versnelt, is voor een volbloed motorsportman als ik absoluut indrukwekkend,” zegt Webber.

Shanghai

Een week geleden reed de Chinese coureur Li Chao al met de Taycan. De deelnemer aan de Porsche Carrera Cup Asia voltooide een aantal demonstratierondes op het veeleisende trainingscircuit van het Porsche Experience Center (PEC) in Shanghai. Na Shanghai en Goodwood neemt de fabriekscoureur Neel Jani de Taycan 13 en 14 juli nog mee naar New York als onderdeel van de seizoensfinale van het ABB FIA Formula E kampioenschap. Met China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bezoekt Porsche enkele van de grootste afzetmarkten voor zijn eerste volledig elektrische sportwagen.

Lancering

De Taycan wordt in september gelanceerd. Zoals is te verwachten bij Porsche levert de 440 kW/600 pk sterke auto met vierwielaandrijving circuitprestaties, veel acceleratiepotentieel en heeft hij een bereik waarmee hij eveneens zeer geschikt is voor dagelijks gebruik. De 800 volt-architectuur van het voertuig maakt korte laadtijden mogelijk. De lithium-ionbatterij heeft een capaciteit van ongeveer 90 kWh.

tuinfeestmet-pkpower-taycan-goodwood-01

tuinfeestmet-pkpower-taycan-goodwood-02

tuinfeestmet-pkpower-taycan-goodwood-03

 


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.