NPC Kalender 2022

Maand februari

 

Peter

02-feb-a 

Mijn naam is Peter van de Mortel en de 911 in kwestie is een Turbo van de 993-serie, bouwjaar 1996. De locatie waar de foto’s genomen zijn is het dorp Stijn in Limburg. Ik kom zelf uit Brabant, de omgeving Eindhoven .

Mijn passie voor Porsche heb ik eigenlijk altijd wel gehad, dit is mijn derde in de bijna 30 jaar dat ik Porsche rijd. Deze zwarte Turbo heb ik al bijna 19 jaar in mijn bezit en dacht dat ik hem nooit meer weg zou doen. Echter, mijn oog heb ik laten vallen op een 991.2 GT3RS en daarom ga ik mijn Turbo binnenkort ook in de verkoop zetten . Met pijn in mijn hart, dat dan weer wel.

 

De locatie

Kasteel Elsloo is een kasteel gelegen aan de zuidzijde van het Limburgse dorp Elsloo, aan de voet van de Maasberg direct aan de Hemelbeek en het Julianakanaal, vlak bij de Maas. Het maakt deel uit van het op de berg gelegen historische dorpsgezicht van Elsloo.

Het kasteel is de voortzetting van een complex van een vroegere brouwerij met een inpandige watermolen en een hoeve met schuren en stallen, gelegen halverwege de Maasberg. Met uitzondering van het brouwhuis omvat het huidige kasteelcomplex dezelfde delen. Het brouwhuis werd in de 17e eeuw omgebouwd tot woonhuis maar werd na enkele branden niet meer herbouwd.

Het kasteel bestaat uit een rechthoekig gebouw, waar de watermolen (Slakmolen) in is opgenomen en in latere tijden de ronde inpandige toren is bijgebouwd. Direct naast het kasteel bevindt zich een botanische tuin.

In het restaurant van het hotel kunt u genieten van klassiek Franse gerechten met daarbij een uitgebreide wijnkaart. Er zijn ook diverse dranken en snacks verkrijgbaar op het terras, dat uitzicht biedt op het terrein van het kasteel.

 

De making of

02-feb-b

 

Extra

02-feb-c

Download hier de Porsche Tour of the Legends Route in Limburg.

tour-of-the-legends

npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.

npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-03

Evenementen