NPC-kalender 2022

Maand JANUARI

 

Harald

01-jan-a

Als motor en autoliefhebber ben ik opgegroeid met het geluid van een draaiende motor en de dampen van benzine. Motorrijden bij voorkeur zomers en Italiaans (Ducati, Guzzi), autorijden van lelijk eend (2 cilinders), via Landrover en Porsche (6 cilinders) tot Ferrari (8 tot 12 cilinder).

De elektrische Taycan Turbo S lijkt daarmee een vreemde eend in de bijt, maar niet als je het bovenstaande hebt gelezen. Immers Eend rijden doe/deed ik al en ook van 0 naar 100 km/h in 2,8 seconde voelt vertrouwd als supercar-rijder.

Ter compensatie van de diesel slurpende alleskunner, de landrover, is het een mooie geste naar alle milieu-freaks, om door de weeks van A naar B over de weg de elektrische Taycan te pakken.

En omdat de Taycan daadwerkelijk aanvoelt als een mooie sportwagen, mag deze gerust een opvallend kleurtje hebben, als tegenhanger van al die grijze en zwarte Tesla’s.

Eens?

 

De locatie

Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is 150.000 jaar geleden ontstaan. Het landschap is in een ver verleden gevormd door ijs, smeltwater en stuivend zand. Het draagt de naam van National park en is gelegen tussen Hellendoorn en Holten. Een prachtig natuurgebied van 35 km.

Het Pieterpad en Marskramer doorkruisen het gebied.

Er broeden zo’n 80 verschillende vogelsoorten, diverse reptielen en sinds kort is de vos weer terug. In het najaar kun je genieten van de paarse heide die dan volop in bloei staan.

Het is een belangrijk recreatiegebied voor jong en oud met vele campings en hotels.

Prachtige wandel en fietspaden, kortom de Sallandse Heuvelrug is een bezoek meer dan waard!

 

De making of

01-jan-b

 

Extra

01-jan-c

01-jan-d

Download hier de Porsche Tour of the Legends Route in Overijssel

tour-of-the-legends

npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.