NPC Kalender

Maand JUNI

 

Bert

06-jun-a 

Bert Vis, opgegroeid in Rhenen. Met nu Willemsoord in de ‘kop’ van Overijssel als woonplaats. Werkzaam in de food retail en met partner Marjo geregeld in de weer met auto’s en motoren. 

Porsche kwam bij mij in beeld op de voor mijn generatie bekende wijze: de AVD op de rijkswegen. ‘Op en af’ de A12 bij Driebergen betekende als kind zwaaien naar de ‘witte beren’. Wat een kerels en wat een auto’s! 

In 2019 ging de jongensdroom in vervulling: een 911! En wel de laatste uitvoering van het eerste type: luchtgekoeld, torsievering en smalle carrosserie. Een kersenrode Carrera 3.2 in originele staat (G-model 1987)

Inmiddels ook in de garage: een 924S (1986), een 968 (1990) en Taycan 4S (2020).

Genoeg materiaal om nog vele ‘clubkilometers’ mee te maken.

 

De locatie

Schagen en zijn Westfriese Folkore

Ontstaan:

In 1953 hebben een groep mensen dit opgezet om wat meer levendigheid in het kleine stadje Schagen te krijgen. Ze wilden ook een stukje historie doorgeven en laten herleven van “die goeie ouwe toid”, dit is na al die jaren nu nog terug te vinden in de historische optochten.

Wat is dan het unieke in Schagen?

De Stichting Bevordering Westfriese Folklore Schagen stelt zich ten doel om de Westfriese folklore in de ruimste zin des woords uit te dragen en daarmee een onderdeel van het lokale en regionale erfgoed levend te houden.

De Stichting doet dit door 10 zomerse donderdagen een Westfriese optocht te organiseren die dwars door de stad Schagen trekt. Aan deze optocht wordt gemiddeld door 3 á 400 vrijwilligers deelgenomen. Deze vrijwilligers (mannen, vrouwen, kinderen, kinderen in antieke kinderwagens en koetsiers) zijn allen gekleed in verantwoorde Westfriese streekdracht uit de periode eind 19e eeuw (ca. 1860-1900). Voorts rijden 20 tot 25 aanspanningen (paarden en rijtuigen) in deze optocht mee. Vóór en na de optocht zijn de rijtuigen voor het publiek te bezichtigen in “Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg” in Schagen.

Iedere donderdag heeft een thema meegekregen. De Westfriese donderdagen trekken 10 duizend bezoekers per keer. Voor dit unieke evenement (een dagje uit) worden geen entree gelden gevraagd en in Schagen kan men nog gratis parkeren. Het actuele programma staat op onze site.

                                  “Schagen mag je niet missen!”

                                       www.westfriesefolklore.nl

 

De making of

06-jun-b

06-jun-c  

Extra

06-jun-e

06-jun-d

 

Download hier de Porsche Tour of the Legends Route in Noord-Holland

tour-of-the-legends

npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.