NPC Kalender 2022

Maand MAART

 

Ron

03-mrt-a 

Veertien jaar geleden ging ik met pensioen na een lange loopbaan in de maakindustrie. Elektrische kabels voor zowel power als telecom. Zodoende had ik na het inleveren van de lease auto weer een extra plaatsje vrij op de oprit. Onze beide dochters waren al geruime tijd op eigen benen en mijn  vrouw Annemieke en ik hadden nu dus alle gelegenheid voor andere activiteiten.  En ik zag kans om mijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Een Porsche! 

Naast onze dagelijkse auto wilde we voor het eerst een cabriolet proberen.

Rondlopend bij Cabrioland hebben we alle auto’s bekeken, maar ik had al bij binnenkomst die Boxster zien staan. Toen mijn vrouw zei dat we nu wel konden kiezen, zei ik dat we die ene die we nog niet gezien hadden ook nog even moesten bekijken. Zo gedaan en ze zag bij mij veel meer enthousiasme dan bij alle andere auto’s. Toen riep ze; O, je wil een Porsche, zeg dat dan. En het werd onze eerste Porsche.

Later nog een 997 en nu een 996 Turbo.

 

De locatie

Een hunebed of dolmen is een megalithische (Oudgrieks: μέγας (megas) = groot, λίθος (lithos) = steen) grafkamer uit het neolithicum (4000-3000 v.Chr.) die bestaat uit ten minste drie maar vaak (veel) meer staande draagstenen, overdekt door een (of meer) deksteen.

Hunebedden zijn volgens de gangbare theorie resten van prehistorische grafkamers. Ze zijn echter niet te beschouwen als graven in de gewone betekenis, maar eerder als knekelhuizen. Het is niet met zekerheid te zeggen dat grafsignalisatie de oorspronkelijke functie van al deze bouwwerken is geweest. Er zijn dolmens waarvan vermoed wordt dat ze enkel als heiligdom dienstdeden.

In Nederland worden ze vooral gevonden in Drenthe, veelal op de Hondsrug. Ze zijn gebouwd tussen 3350 en 3050 v.Chr., in de meest westelijke uitloper van het territorium van de trechterbekercultuur.

In totaal zijn er daar 52 hunebedden bewaard gebleven in Nederland. In bijvoorbeeld Duitsland en Denemarken zijn nog honderden te vinden.

 

De making of

03-mrt-b

 

03-mrt-c

Extra

03-mrt-d

03-mrt-e

 

Download hier de Porsche Tour of the Legends Route in Drenthe

tour-of-the-legends

npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.