NPC Kalender 2022

Maand OKTOBER

 

Jan

10-okt-a

 

Een prijsvergelijk met eenzelfde Boxster, andere kleur en minder opties bij een Porsche dealer in Nederland viel ook nog eens €18.000 voordeliger uit. De laatste uit de reeks van zes? Zou zomaar kunnen want de jaren van deze driver beginnen mee te spelen.

Jan Vugts leeftijd 78 jaar en 25 jaar(lid 0062) van de NPC.

Via de 944, 944 S2 cabrio, 964, 993 Targa en de 996 Targa aanbeland bij deze Boxster 981 6-cylinder in de sonderfarbe amarantrot metallic met 44.000 kilometers.

Mijn Indisch rode 996 Targa werd drie jaar geleden nog verkozen tot mooiste van de Benelux door het blad PUUR. Deze Targa heb ik 10 jaar tot tevredenheid gereden met mooie ritten van de club.

Mijn Boxster kwam van Porsche Keulen waar ik ging kijken voor een Indisch rode Boxster die ‘toch niet bleek wat het leek’. Op de terugweg bij S-cars uit Bergheim aan de A61 langs gegaan die deze auto had staan.

Dit klikte gelijk: bomvol opties o.a. sport en soundpakket, 20 inch zwarte velgen, de speciale kleur, PDK en niet te vergeten nog 1 jaar Porsche garantie.

Naast de PDK was mede doorslaggevend de hoge prijs (in Duitsland) die ik voor mijn 996 terugkreeg.

Alhoewel niet per se op zoek naar iets nieuws was de keuze niet zo moeilijk.

Door corona is er weinig gereden maar ik hoop samen met Toos er nog leuke tochten mee te kunnen maken.

 

De locatie

Uniek museum in Nederland

Het Ir. D.F. Woudagemaal is uniek in haar soort. Sinds 1998 behoort het museum tot een van de tien werelderfgoederen die Nederland telt. Daarnaast staat het museum ook nog eens tussen de top 100 Nederlandse rijksmonumenten. Maar wat maakt het Woudagemaal nou zo bijzonder?

Allereerst schuilt er achter het stoomgemaal een rijke historie. Gebouwd in de nadagen van het stoomtijdperk om destijds de hevige wateroverlast in Fryslân tegen te gaan. In 1913 is besloten om het stoomgemaal bij Lemmer te bouwen, in 1920 werd het geopend door Koningin Wilhelmina. Sinds de opening levert het Woudagemaal, tot op de dag van vandaag, nog steeds een belangrijke bijdrage aan de Friese waterhuishouding.

Niet alleen de functie van het gemaal en het belang ervan is uniek te noemen, ook de architectuur van het gebouw is zeer bijzonder. De toenmalige hoofdingenieur van de Provinciale Waterstaat Ir. Dirk Frederik Wouda was verantwoordelijk voor het ontwerp van het stoomgemaal. Wouda heeft het gebouw ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School, welke zich kenmerkt door het gebruik van expressieve en fantastische vormen. De machinehal doet met haar stalen spanten, natuursteen, eikenhout, uitgekiende kleuren en vele sierranden denken aan een Kathedraal.

Een Kathedraal van stoom!

 

De making of

10-okt-b

 

Extra

10-okt-d

10-okt-c

 

Download hier de Porsche Tour of the Legends Route in Friesland

tour-of-the-legends

npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.