NPC Kalender 2022

Maand SEPTEMBER

 

Corine

09-sep-a 

Mijn naam is Corine (57), getrouwd met Remko en 4 kinderen in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Ben na 2 niet afgemaakte opleidingen, lerarenopleiding en kunstacademie, uiteindelijk mondhygiënist geworden. In die sector was 30 jaar geleden veel werk vinden. Nu hebben we een tandarts/mondhygiënist praktijk aan huis.

Als kind was ik al gefascineerd door de Porsche 911 Targa van de rijkspolitie. Met daarin mannen in lange witte jassen en een pot op hun hoofd. Zo'n sportwagen was in die tijd toch een bijzondere verschijning. 

Rond mijn 20e (1984) was ik nog steeds verliefd op de "platgeslagen kever", zoals de 911 in de volksmond werd genoemd. Maar de 911 bleef door mijn studentenbeurs en bijbaantjes, slechts een onbereikbare droom. Tot ik in 2019 besloot een 911 te gaan kopen uit begin tachtiger jaren, het model wat ik vroeger al zo mooi vond. Het was iets van nu of nooit en toen ging de diep gekoesterde wens in vervulling. Het werd een zwarte 911 SC uit 1981.

 Eén van de mooiste dagen uit mijn leven toen hij voor de deur stond! Nog iedere dag ben ik heel blij met mijn eigen droom Porsche.

 

De locatie

De Morspoort is de westelijke stadspoort van Leiden, Zuid-Holland, Nederland, gelegen aan de Morssingel. De stenen poort is in 1669 in maniëristische stijl opgetrokken volgens een ontwerp van de Leidse bouwmeester Willem van der Helm.

De poort met een achtkantige koepel deed lange tijd dienst als gevangenis. De naam is afgeleid van De Morsch, het drassige weidegebied buiten Leiden. Het buurtje D'Oude Morsch waarin de poort staat, de Morsstraat (tussen de poort en de Haarlemmerstraat), de Morssingel en het Morsdistrict aan de andere zijde van de singel verwijzen hiernaar.

De huidige Morspoort staat op de plaats waar eerder een houten bouwwerk stond, dat rond 1611 werd opgericht toen Leiden zich naar het noorden uitbreidde. De Morspoort en de Zijlpoort zijn als enige overgebleven van de oorspronkelijk acht stadspoorten.

 

De making of

09-sep-b

09-sep-c

 

Extra

09-sep-d

 

Download hier de Porsche Tour of the Legends Route in Zuid-Holland

tour-of-the-legends

npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-01

Lid worden

Bent u ook de trotse bezitter van een Porsche en wilt u graag wat meer met uw Porsche doen? Dan bent u bij onze Porsche club aan het juiste adres! De NPC organiseert tal van activiteiten voor enthousiaste Porsche rijd(st)ers en is de grootste en meest gezellige Porsche Club van Nederland.


npc-logo-objecten-links-uitgelijnd-02

Webshop

In onze webshop kunt u artikelen vinden en bestellen met het NPC logo. Alleen leden van de Nederlandse Porsche Club kunnen artikelen bestellen.